‘reizen verrijkt je leven’

Over LIAN

Wat een cliché maar zoals elk cliché zo raak!
Na elke reis kwamen wij telkens weer tot deze conclusie.

LiAN wil niet alleen dat de reis voor de reiziger een verrijking is, maar streeft er naar dit ook voor de lokale bevolking zo te laten zijn.
Met LiAN fotografiereizen willen we mensen met elkaar verbinden.
We reizen in kleine groepen en zoeken het contact met de mensen en de kleinere organisaties en hotels ter plaatse.

Kies je voor LiAN, dan kies je voor een persoonlijke benadering. Een reis afgestemd op jou en de omgeving waarin we reizen.

fotografen en reisleiders

Marieke van Luin

Marieke van Luin

Reisleider Spanje

Marieke van Luin begeleidt de groep met enthousiasme en kennis van Spanje en de Spaanse taal en zorgt voor de coördinatie ter plekke.

Als student woonde zij een tijd in Salamanca, en startte daarna haar studie Spaanse taal en literatuurwetenschappen. Nu werkzaam in de verloskundige zorg, combineert ze haar diverse werkzaamheden, met zo veel mogelijk reizen.

Altijd geïnteresseerd en nieuwsgierig naar verschillende landen, culturen en mensen, verheugt zij zich erop de reis ter plaatse op Spaanse rolletjes te laten lopen.

Anja Robertus

Anja Robertus

Fotograaf

Als fotograaf is Anja Robertus een creatieve professional, die op uitnodigende wijze begeleiding en kennis biedt. Ze zet haar jarenlange en brede werkervaring in. Door uit te nodigen, uit te dagen en aan te sluiten op ieders niveau, is iedere deelnemer op zijn/haar plek.

Naast fotograaf (theaterfotografie, portret, reportagefotografie voor diverse publieksbladen en bedrijven) is zij docent digitale fotografie bij MK24 en geeft zij fotoworkshops bij o.a. Griekenland aan zee. Sinds enkele jaren heeft ze haar passie voor film en fotografie samengebracht als filmmaker bij haar bedrijf Video2Web.

Studie Propedeuse Politicologie 1985 UVA, Communicatiewetenschap 1988 UVA, Fotografie 1992 Kunstacademie HKU.

www.anjarobertus.com

Mariëtte van Beek

Mariëtte van Beek

Reisbegeleider

Mariëtte studeerde Arabisch en specialiseerde zich in de talen en culturen van Marokko. In Marrakech woonde ze twee jaar in de medina, de oude binnenstad, waar ze onderzoek deed naar vrouwenmuziek en heiligenverering.

Ze werkt momenteel als reisjournalist en is o.m. samensteller en auteur van reisgidsen voor Dominicus en Te Gast in. Daarbij schrijft ze ook voor tijdschriften en websites zoals Libelle, Plus Magazine, Ilvy Magazine, Zij aan Zij en Puur Parijs.

Als reisbegeleider laat ze van elke bestemming meer zien dan alleen de toeristische bezienswaardigheden. Je volgt de locals naar de bakker, het badhuis of een heilige aan wie ze offers brengen. De vele onbekende plekjes die Mariëtte in Marokko kent, zijn niet alleen schilderachtig, maar ook verbonden aan volksverhalen. Die vertelt ze graag. Zo ontstaat een ander beeld van het Midden-Oosten en Noord-Afrika dan we doorgaans kennen.