Wegens de zware aardbeving in Nepal hebben wij onze reis naar Nepal voor onbepaalde tijd uitgesteld.

 

Wij leven mee met onze vrienden en het volk van Nepal.

We houden deelnemers en belangstellenden voor deze reis op de hoogte via deze website en Facebook.

Nepal – Fotorondreis

Nepal, een fotogeniek land!

 

Niet alleen door het heldere licht en de explosie aan kleuren, maar ook door de mensen, het prachtige landschap en de indrukwekkende tempels.

Deze fotoreis valt tijdens een van de mooiste festivals in Nepal, Tihar, het feest van het licht. Dat maakt hem dubbel zo bijzonder. Samen met de plaatselijke gids zorgt de ervaren reisleiding voor uitgebreide informatie over het land, de cultuur en de manier om in contact te komen met de bevolking.

Deze avontuurlijke reis brengt je naar de meest fotogenieke locaties van Nepal. Je leert te kijken als een fotograaf en wat je ziet om te zetten in buitengewone foto’s.

Er is niet alleen ruim tijd om te fotograferen, maar ook om elkaars foto’s te bespreken, elkaar te inspireren, plezier te maken en om te groeien als fotograaf.
Natuurlijk is er ook aandacht voor de techniek van de camera en het kiezen van het ‘beslissende moment’ van afdrukken.

Korte beschrijving van de reis  

De fotoreis begint in de Kathmanduvallei waar we de drie koningssteden, Kathmandu, Patan en Bakhtapur gaan bezoeken.

Na drie dagen verlaten we de vallei en beginnen we de rondreis van je leven! We reizen van de tempels en levendige markten van Kathmandu naar naar Pokhara, waar we van de frisse berglucht kunnen genieten.

Vervolgens reizen we door naar de tropische jungle van het Chitwan National Park, waar we op zoek gaan naar de Indische pantserneushoorn, die maar op een paar plekken in India en Nepal voorkomt.

Een unieke ervaring is de homestay in Nalang, een schilderachtig bergdorpje, 80 km buiten Kathmandu. Je waant je even in de middeleeuwen in een dorp waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

 

Accommodatie

Je slaapt in mooie boutique hotels, jungle lodges en sfeervolle berglodges. Houd er rekening mee dat Nepal één van de armste landen ter wereld is. De accommodaties zijn met zorg uitgekozen, maar kunnen naar onze westerse normen als basic worden ervaren.

 

Vervoer

Tijdens de gehele reis beschikken we over een busje met chauffeur. Hierdoor zijn we redelijk flexibel en kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. We proberen lange tochten in de bus te vermijden, maar het Nepalese verkeer is grillig. Vooral rondom Kathmandu kan een tocht van 1 uur ook in 2 uur eindigen.

 

Plaatselijke gids

Wie kan beter over zijn land vertellen dan een Nepalese gids. Hij zal je inzicht geven in het verleden en heden van de Nepalese cultuur en je helpen een goed begrip van het prachtige land Nepal te krijgen. Naast de Nepalese gids gaat er ook een Nederlandse begeleider mee.    

 

Voorbereiding en terugkom dag

Voorafgaand aan de reis bieden wij een voorbereidings- en een terug kom dag aan. We doen dat geheel in stijl van de reis in een Nepalees restaurant in Amsterdam. Hier kunnen we alvast kennismaken en het programma en de do’s and dont’s bespreken.

De bijeenkomst staat gepland voor zondag 30 augustus 2015.      

Alle foto's op deze site zijn gemaakt tijdens onze fotoreizen,
laat je inspireren en reserveer hier je reis!

€ 1850,00 p.p. op basis van tweepersoonskamer

€ 2070,00 p.p. op basis van eenpersoonskamer

data:

duur: 

Doordat de groep klein is en we beschikken over een eigen bus met chauffeur zijn we redelijk flexibel.

Anja Robertus, al 22 jaar fotograaf en fotografiedocent, leert u het beeld dat in uw hoofd zit te vertalen naar het platte vlak, de foto. Zij inspireert, begeleidt en geeft tips.

Linda van der Meijden is uw begeleider. Samen met een ervaren reisbureau in Kathmandu heeft zij deze rondreis samengesteld. Linda reist voor haar bedrijf regelmatig naar Nepal en kent het land en de cultuur goed.

6-8 personen

Inclusief:
• Transfer van het vliegveld
• Alle vervoer per busje met eigen chauffeur
• Entreegelden voor alle excursies: Dakshinkali tempel, Kathmandu Durbar square,
Swayambunath, Bhaktapur en Pashupatinath tempel, Fee Chitwan NP, Elephant breeding
centre, Jungle safari, Elephant safari, Jeep safari.
• Lokale Engelstalige tolk/gids gedurende de hele reis
• Overige plaatselijke kosten zoals toeristenbelasting
• Professionele begeleiding door Anja Robertus en Linda van der Meijden
• Ontbijt, lunch en avondeten
• Voorbereidingsbijeenkomst en nakommiddag

Exclusief:
• Vlucht Amsterdam – Kathmandu
• Kosten visum
• Vaccinaties
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Reis- en annuleringsverzekering
• Alle dranken tijdens de lunch en avondeten

Korte beschrijving:

Dag 1         Aankomst Kathmandu.

Dag 2-3     In deze twee dagen zullen we alle belangrijke bezienswaardigheden bezoeken in de Kathmanduvallei maar ook doen we uitstapjes ‘off the beaten track’.

Dag 4-5     Vertrek uit Kathmandu op weg naar onze homestay in Nalang. Onderweg bezoeken we Dakshinkali tempel. In Nalang doen we een kleine trekking en is er volop tijd om te fotograferen.

Dag 6-8     In Pokhara gaan we vooral genieten van het uitzicht en het meer. Er staat een trekking op het programma van Naudanda naar Sarangkot Verder wordt hier voornamelijk gerelaxt en veel gefotografeerd.

Dag 9-10   Een mooie tocht naar Chitwan National Park. Verschillende safari’s staan op het programma. Jungle, olifanten en jeep safari.

Dag 11-12   De langste busreis van onze reis langs de Trishuli rivier. Terug naar Kathmandu waar we ons voorbereiden op de fotopresentatie.

Dag 13      Vlucht terug naar Amsterdam of verder reizen.

Kathmandu

Kathmandu

Welke fotoapparatuur?

 

Je gaat op vakantie en neemt mee...

In de videoblog "What's in the Bag" hieronder, geeft Anja tips voor de selectie van je fotoapparatuur en je bagage.

Zo is gewicht niet alleen van belang voor de vliegreis. Wat ga je allemaal meetorsen?

 

Vragen?