Sri Lanka – Fotorondreis

10 – 25 november 2016

Sri Lanka Fotograferen

Je fotografeert graag, maar hebt het idee dat de foto’s beter kunnen. Onderwerp, belichting, compositie, en scherptediepte; het zijn begrippen waar je vertrouwd mee bent, en die nét dat beetje meer aandacht behoeven om de foto’s nog mooier te maken. Nóg beter overdacht, de juiste focus, die vervelende objecten die er niet toe doen buiten beeld latend, en daarmee foto’s creëren die meer tot de verbeelding spreken. Bij het zien van deze foto’s heb je het gevoel weer terug te zijn. Sri Lanka geeft je een kans om op prachtige locaties het beste uit de foto’s te halen, onder de beste begeleiding.

Sri Lanka Sfeerimpressie

Heb je altijd al betere foto’s willen leren maken? Wat is er leuker om dat te combineren met een reis op locaties die zeer fotogeniek zijn? Zoals bijvoorbeeld onze reis naar Sri Lanka die wij aanbieden.

Professioneel fotografie docent Anja Robertus en ervaren reisleider Linda van der Meijden nemen je mee naar de mooiste plekken in o.a. Negombo, Kandy en Kataragama. Kijk voor een goede sfeerimpressie eens naar de foto’s onderaan deze pagina. Gemaakt door Anja Robertus, met haar 24 jaar ervaring als professioneel fotograaf en aanstekelijk enthousiasme dé persoon om je de fijne kneepjes van het fotografie vak aan te leren. Bekijk de arrangementen Linda van der Meijden als ervaren reisleider voor je heeft samengesteld, en waan je al in één van de sfeervolle lodges die de reis rijk is.

Interesse in een Sri Lanka Fotografiereis?

Anja en Linda hebben hun uiterste best gedaan om op het gebied van fotografie en reizen het beste te laten samenkomen.

De geselecteerde fotolocaties zijn met zorg uitgekozen om de composities volledig tot hun recht te laten komen, en je door de verschillende stappen heen te helpen om uw foto het gewenste resultaat te laten zijn.

In de video “What’s in the Bag”, onderaan deze pagina, legt Anja je uit waar rekening mee moet worden gehouden bij de selectie van je fotoapparatuur. Gewicht is van belang voor de vliegreis die je gaat maken en daarom zul je goed na moeten denken over bagagekeuze. Kijk de video en luister aandachtig naar de tips die Anja je geeft. Het kan je helpen de juiste bepakking mee te nemen voor deze ondernemende reis.

Heb je interesse? Kijk dan vooral nog even naar het onderdeel Praktische Informatie Rondreis Sri Lanka 2016 verderop op deze pagina. Daarin vindt je de prijzen, de data, extra informatie, een introductie naar de begeleiders, het aantal deelnemers, wat er inclusief en exclusief in de prijs inbegrepen is, en een uitgebreid reisschema.

Deze fotografiereis is voor iedereen, zowel (semi) professionele fotografen, als mensen die fotograferen als hobby hebben. De enige voorwaarde is: als je maar van fotografie en reizen houdt!

Sri Lanka, Pearl of the Indian Ocean

Het land van duizend adembenemende spektakels. Terwijl je reist door het land geniet je van de weelderige begroeiing van het platteland, de bergen vol theetuinen, de lappendeken aan rijstvelden, het relaxte dorpsleven, de nooit eindigende stukken van kokosbomen omzoomde stranden, de prachtige onderwaterwereld koraal, watervallen, kleurrijke festivals en de prachtige oude steden.

Maar het meest zal je genieten van de meest waardevolle bron van Sri Lanka … haar volk.

Deze avontuurlijke reis breng u naar de meest fotogenieke locaties van Sri Lanka. U leert te kijken als een fotograaf en wat u ziet om te zetten in buitengewone foto’s, met behulp van uw eigen creativiteit. Er is niet alleen ruim tijd om te fotograferen, maar ook om elkaars foto’s te bespreken, elkaar te inspireren, plezier te maken en om te groeien als fotograaf. Natuurlijk is er ook aandacht voor de techniek van de camera en het kiezen van het ‘beslissende moment’ van afdrukken.

Praktische informatie Fotorondreis Sri Lanka 2016

€ 1995,00 p.p. op basis van tweepersoonskamer

€ 2575,00 p.p. op basis van eenpersoonskamer

data:   10-25 november 2016

duur:  15 dagen

Doordat de groep klein is en we beschikken over een eigen bus met chauffeur zijn we redelijk flexibel.

Anja Robertus, al 22 jaar fotograaf en fotografiedocent, leert u het beeld dat in uw hoofd zit te vertalen naar het platte vlak, de foto. Zij inspireert, begeleidt en geeft tips.

Linda van der Meijden is uw begeleider. Samen met een ervaren reisbureau in Negombo heeft zij deze rondreis samengesteld. Linda reist voor haar bedrijf regelmatig naar Sri Lanka en kent het land en de cultuur goed.

6-8 personen

Inclusief:
• Transfer van het vliegveld
• Alle vervoer per busje met eigen chauffeur
• Entreegelden voor alle excursies: Dakshinkali tempel, Kathmandu Durbar square,
Swayambunath, Bhaktapur en Pashupatinath tempel, Fee Chitwan NP, Elephant breeding
centre, Jungle safari, Elephant safari, Jeep safari.
• Lokale Engelstalige tolk/gids gedurende de hele reis
• Overige plaatselijke kosten zoals toeristenbelasting
• Professionele begeleiding door Anja Robertus en Linda van der Meijden
• Ontbijt, lunch en avondeten
• Voorbereidingsbijeenkomst en nakommiddag

Exclusief:
• Vlucht Amsterdam – Kathmandu
• Kosten visum
• Vaccinaties
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Reis- en annuleringsverzekering
• Alle dranken tijdens de lunch en avondeten

Korte beschrijving:

Dag 1         Aankomst Negombo.

Dag 2-3    In deze twee dagen zullen we alle belangrijke bezienswaardigheden bezoeken in Negombo maar ook doen we uitstapjes ‘off the beaten track’.

Dag 3-5     Vertrek uit Negombo op weg naar Sigiriya en koningsstad Polonnaruwa. We bewonder de leeuwenrots in Sigirya, koningsstad Polonnaruwa en grottentempels van Dambulla.

Dag 5-7     In Tricomalee gaan we genieten van het prachtige stranden bezoeken Pigeon Island en wandelen over het altijd bedrijvige vissersstrandje en maken een historische wandeling langs het koloniale verleden en bezoeken het legendarische VOC Fort Frederik. Verder wordt hier voornamelijk gerelaxt en veel gefotografeerd.

Dag 7-9     Een mooie tocht terug het binnenland in naar Kandy; hooggelegen in de heuvels, waar u 2 nachten verblijft. Onderweg brengt u een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela.

Dag 9-11  Onze volgende bestemming is Nuwara Eliya waar we op de trein stappen naar Ella. Afhankelijk van het weer gaan we Ella Rock of Little Adam’s peak beklimmen.

Dag 11-14     Voordat we op ons laatste verblijfplaats aankomen doen we nog even Kataragama aan. Een pelgrimsoord waar we uiteraard uitgebreid gaan fotograferen. Unawatuna wordt onze uitvalsbasis voor een bezoek aan Galle en is ook de beste plek om de paalvissers te zien.

Dag 14      Vlucht terug naar Amsterdam of verder reizen

Bezoek ook de pagina met aanvullende reisinformatie over Sri Lanka.

Sri Lanka is werkelijk een paradijs

Korte beschrijving van de reis

De fotoreis begint in Negombo, hier zijn onze sporen uit de VOC tijd nog goed te zien. Ooit bekend als dé kruiden stad nu een van de grootste vissershavens in Sri Lanka. Na 2 dagen verlaten we het prachtige strand de vele kerken en markten en wirwar aan straatjes om aan een prachtige reis te beginnen. We reizen noordwaarts richting Sigiriya en Polonnaruwa . Hier bezoeken we uiteraard de leeuwenrots met zijn prachtige muurschilderingen. Omdat het sinds 2010 mogelijk is en omdat het een prachtige strand heeft doen we even Trincomalee aan. Vervolgens rijden we via Dambulla richting Kandy. Deze stad ligt in de heuvels waar het een beetje koeler is en waar de kolonialen graag vertoefden. Natuurlijk doen we ook de prachtige theevelden aan en via een unieke treinreis van Nuwara Eliya naar Ella beklimmen we afhankelijk van het weer Ella Rock of Little Adam’s peak. De prachtigste foto’s kun je maken in Kataragama; een belangrijke pelgrimsplaats voor zowel Boeddhisten, Hindoestanen, Moslims en Christelijke. Onze laatste maar zeker niet de minste plaats die waar we verblijven is Unawatuna. Dit wordt onze uitvalsbasis om Galle en omgeving te verkennen.

Accommodatie

Je slaapt je in mooie boutique hotels, jungle lodges en sfeervolle berglodges. De accommodaties zijn met zorg uitgekozen, maar kunnen naar onze westerse normen als basic worden ervaren.

Vervoer

Tijdens de gehele reis beschikken we over een busje met chauffeur. Hierdoor zijn we redelijk flexibel en kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. Sri Lanka is een van de relaxte landen om te reizen met een auto. Verkeer is er minimaal. Door de beperkte grootte van dit eiland zijn de reisdagen relatief kort en kun je volop genieten van het mooie landschap. Met de trein leggen we een van de mooiste spoortraject af van Sri Lanka, van Nuwara Eliya naar Ella.

Plaatselijke gids

Wie kan beter over zijn land vertellen dan een Sri Lankaan. Hij zal je inzicht geven in het verleden en heden van de Sri Lakense cultuur en je helpen een goed begrip van het prachtige land van Nepal te krijgen. Naast de plaatselijke gids gaat er ook een Nederlandse begeleider mee.

 

Voorbereiding en terugkom dag

Voorafgaand aan de reis bieden wij een voorbereidings- en na terug komst een terug kom dag aan. We doen dat geheel in stijl van de reis in een Sri Lankaans restaurant in Amsterdam. Hier kunnen we alvast kennismaken en het programma en de do’s and dont’s bespreken.

De voorbereidingsdag staat gepland voor zondag 9 oktober 2016.

Alle foto's op deze site zijn gemaakt tijdens onze fotoreizen,
laat je inspireren en reserveer hier je reis!

Negombo

Negombo

Sigiriya

Polonnaruwa

Dambulla

Trincomale

Kandy

Pinnawela

Nuwara Eliya

Ella

Kataragama

Unawatuna

Galle

Colombo

Boek nu uw fotoreis naar SRI LANKA

Welke fotoapparatuur?

 

Je gaat op vakantie en neemt mee...

In de videoblog "What's in the Bag" hieronder, geeft Anja tips voor de selectie van je fotoapparatuur en je bagage.

Zo is gewicht niet alleen van belang voor de vliegreis. Wat ga je allemaal meetorsen?

 

Vragen?